Kurs og fagdager i Hustadvika

Mære

Sist uke var en del av våre medlemmer med på MR Mat, kurs og fagdager arrangert av bl.a Matnavet på Mære og Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Slike samlinger for lokale matprodusenter og matfolk er alltid interessant å delta på. En ting er at du lærer alltid noe nytt og ikke minst får du bygge nettverk utover kommunegrensene. Det er alltid noen du treffer som kan hjelpe deg videre nå eller senere. Eller motsatt også, det er vel aldri du lærer så mye som ved å hjelpe noen andre.

MR Mat foregikk på Hustadvika Sjøsenter, ut mot havet og vi fikk prøve flere typer vær mens vi var der. De fleste aktivitetene og kursinga foregikk innendørs fordelt på grupper som også var på Fræna vg skole sine lokaler. Menykurset var faktisk ute å sanka skjell, tang og tare i sjøkanten for å virkelig utnytte de lokale, ureiste ressursene. Til sammen var det samla nesten 70 lokalmat-entusiaster på MR Mat, halvparten av kursdeltagerne var med på ølkurs…Dette tyder på at interessen for lokalt drikke til lokal mat er i stor medvind for tida. Det skal bli spennende å se om vi får noen lokale ølbryggere med i Den Gode Maten snart?!

Neste sjanse til å treffe folk med interesse for lokal mat blir 23.februar. Den Gode Maten arrangerer da nettverksmøte med bl.a besøk i fra OI Trøndersk Mat og Drikke som vil informere om hva som foregår på den trønderske sida av fylkesgrensa. Mer informasjon kommer både på mail og nettsted i løpet av uka. Sett av datoen og gjør plass for litt informasjon og inspirasjon. Alle velkommen!

«Bilder fra Matnavet på Mære sin facebookside»

Bakekurs

ølkurs

KJøttkurs

Menykurs