Pudding oppskrift

Jeg har lenge tenkt å prøve meg på Tjukkmjølkspudding, men dessert har ikke blitt prioritert når jeg lager middag. Med noen forholdsvis rolige helgedager har det endelig kommet tid for dessert-testing, så puddingen ble endelig prøva ut. Det var iallefall veldig enkelt å lage og ikke minst smakte den godt. Denne oppskrifta ble nok til 4 personer. Jeg pynta puddingen med friske jordbær og blåbær.

Tjukkmjølkspudding

  • 3 dl Tjukkmjølk fra Røros (evt kulturmelk)
  • 3 dl fløte
  • 100g sukker
  • 1 vaniljestang ( 2 ts vaniljesukker)
  • 4 plater gelatin

Tilbehørsalternativer:

Jordbærsuppe
Rabarakompott
Bærsalat

Bløt opp gelatinen i kaldt vann. Splitt vaniljestangen på langs.

Kok opp fløte, sukker og vanilje. Klem ut vannet av gelatinen og løs den opp i den varme fløten. Sil og avkjøl fløten. Vend inn tjukkmjølken og fordel blandingen i små glass eller skåler.

Avkjøl i kjøleskap til puddingen stivner.

Ble jo maifarger og festmat med jordbær og blåbær på melkehvit pudding…